Seminarie i processorienterad verksamhetsledning
Allt fler chefer och ledare behöver kompetens och förmåga i att nå helhetsbilder och synergier mellan olika utvecklingsinitiativ som bygger på verksamhetsnära beslut. Många verksamhetsutvecklare vittnar om det gap som finns mellan den ledning som förväntas vara engagerad och styra utvecklingsinitiativ kring exempelvis digitalisering, kvalitetsledning och hållbar utveckling, men som inte använder potentialen i processorientering och förmågan hos de verksamhetsutvecklare som både vill och kan. Vårt seminarium ger förutsättningar för att minska det gapet i form av tre frågeställningar:
- Varför processorienterad verksamhetsledning?
- Vad ska ledningen göra i processarbetet?
- Hur ska ledningen arbeta för att nå en effektiv processorienterad verksamhetsutveckling?
åܱ
Seminariet är en uppdragsutbildning och vänder sig till personer med chefs-/ledningsuppdrag med ansvar för kvalitets- och verksamhetsledning i organisationer inom offentlig sektor och näringsliv. Erfarenhet av processorientering, processarbete eller tidigare högskole- eller universitetsstudier är inget krav för att kunna delta i seminariet.
För att kunna anmäla dig måste du ha en anställning i ett företag eller organisation (ej enskild firma) där chefen godkänner ditt deltagande och vi skickar fakturan till företaget eller organisationen. Du kan tyvärr inte läsa utbildningen som privatperson.
ԲԱå
Seminariet tar utgångspunkt i grundidéer och effekter av processorientering från ett ledningsperspektiv. För att kunna leda utifrån en vision som via en strategi realiseras i verksamhetens processer är det nödvändigt att tillämpa de grundläggande principerna i processorientering och också veta vilka effekter dessa kan leda till. I all utbildning som bedrivs utgår vi ifrån aktuell forskning och erfarenheter i praktiken från en lång rad organisationer. Seminariet behandlar vad uttrycket ”ledningens engagemang” betyder i konkreta arbetsuppgifter för styrning av en effektiv verksamhetsutveckling. Resultat av dessa ska ge verksamhetsnära underlag för synergier mellan många utvecklingsinitiativ, förmåga att hantera nya utmaningar och snabba omställningar i organisationer. Syftet med seminariet är att nå insikt i förutsättningar för att använda den fulla potentialen i en processorienterad verksamhetsledning.
ٳٱٳܰ:
ұԴdzöԻ
Seminariet genomförs vanligen på Handelshögskolan vid ýs universitet under en förmiddag eller en eftermiddag under tre till fyra timmar enligt överenskommelse.
Seminariet varvar inspel med aktuell forskning och erfarenheter från processorientering i praktiken (PoP).
Kostnad
Kontakta uppdragskoordinator för en dialog om upplägg och kostnadsförslag.
äٱ
Efter seminarietillfället bjuds deltagarna in till PoP-nätverket.