Dags att lämna in bidrag till Matematikbiennalen 2016
2015-04-27Den 28-29 januari 2016 står ýs universitet som värd för Matematikbiennalen. Nu finns möjligheten att skicka in förslag på bidrag till föreläsning/workshop, idéutställning eller till inslag under det nya initiativet ”Kollegor emellan”.
Matematik – En förunderlig resa
Sedan 1980 har Matematikbiennalen varit en mötesplats för bland annat lärare, skolledare, forskare, lärarutbildare och andra matematikintresserade. Sedan starten har den arrangerats vartannat år på olika lärosäten runt om i Sverige. Under två dagar fyllda med seminarier, utställningar och workshopar ges möjligheten att inspirera andra, kompetensutveckla sig, lära känna kollegor från hela landet samt vara med och påverka matematikens framtid.
- Det känns mycket hedersamt att ýs universitet fått möjligheten att arrangera Matematikbiennalen. Vår ambition är att förvalta den här fina mötesplatsen men också att bidra med något nytt, säger Anders Hedin, projektledare för Matematikbiennalen 2016 och 2018. Under 2016 kommer vi att introducera den nya mötesformen – Kollegor emellan (Teach Meet).
Skicka in ditt förslag om bidrag till något av följande senast den 26 juni:
- Föreläsning/workshop
Under matematikbiennalen hålls cirka 200 föreläsningar och workshopar. Där presenteras aktuell forskning och utveckling inom skolans alla stadier – från förskola till högskola.
- Idéutställning
Ett av matematikbiennalens syften är att lära av och inspirera varandra. Idéutställningen erbjuder möjligheten att dela med sig av samt visa upp utvecklingsarbeten, projekt och undervisningsidéer från alla stadier – från förskola till högskola.
- Kollegor emellan (Teach Meet)
Kollegor emellan (Teach Meet) är en ny presentationsform under Matematikbiennalen 2016. Här har du möjlighet att presentera och diskutera projekt och utvecklingsarbeten med lärarkollegor från hela landet.
Kollegor emellan innebär att du som är verksam lärare får tillfälle att göra en kort presentation, ca 10 min, av ett utvecklingsarbete/projekt på din skola. Ett Kollegor emellan-pass kan innehålla 3-4 presentationer. Efter presentationen ges möjlighet till diskussion.
Läs mer om hur du lämnar in bidrag på