Hallå där Martin Löfgren...
2012-06-29... docent i företagsekonomi och forskare vid CTF, Centrum för tjänsteforskning vid ýs universitet. Du är nyligen hemkommen från Washington, USA. Vad har du gjort där?
- Jag deltog i konferensen 2012 Frontiers in Service. Det är en av de största konferenserna inom tjänsteforskning i världen, som för övrigt CTF arrangerade här i ý 2010. Jag presenterade en studie som genomförts i en av CTFs stora forskningsprofiler "The New Service Economy+" (NSE+), som jag är ansvarig för. Jag arrangerade också ett möte med vår internationella ledningsgrupp där vi träffade Irene Ng, professor vid University of Warwick, UK. Ett mycket givande möte där vi fick möjlighet att diskutera våra idéer och fick tips inför vårt fortsatta arbete.
Vad har ni gjort hittills inom NSE+?
- Första året har bestått av planering, uppbyggnad och igångsättande av våra fem delprojekt. Vi har producerat sju konferenspublikationer och skrivit flera artiklar som skickats in för publicering i internationella journaler. Dessutom har vi uppmärksammats av The Literati Network for Excellence. Artikeln “The influence of active and passive customer behavior on switching in customer relationships” av Inger Roos och Anders Gustafsson har tilldelats utmärkelsen "Outstanding Paper Award Winner 2012" och artikeln “Identifying ideas of attractive quality in the innovation process” där jag är medförfattare tillsammans med Lars Witell och Anders Gustafsson, har tilldelats utmärkelsen Highly Commended Award Winner 2012.
Vad vill ni uppnå med forskningsprofilen?
- Syftet är att skapa generella och teoretiska forskningsresultat inom området kundupplevelser. Målet är att att bygga kunskap och stärka CTFs position som en internationellt ledande och konkurrenskraftig forskningsmiljö. Eftersom det är ett tvåårigt projekt som kommer vi se många resultat av vårt arbete, till exempel publicerade artiklar, först efter forskningsprofilens slutdatum. Ett snabbt publiceringsförfarande tar i bästa fall ungefär ett år från det att artikeln skickas in tills den blir publicerad. Målsättningen för NSE+ är därför att under projekttiden producera artiklar som är klara för att skickas till journaler snarare än att ha dem publicerade.
NSE+ startade våren 2011 och sträcker sig fram till våren 2013 och finansieras av KK-stiftelsen. Läs mer