Välkommen till SASUF satellitevenemang på temat visuella och interkulturella studier den 14 maj
2024-05-08– Seminariet vänder sig till forskare, lärare, studenter och andra med intresse för internationalisering inom högre utbildning och handlar om möjligheten att genomföra en masterutbildning inom visuell kultur och kommunikation, säger Staffan Löfving, docent i socialantropologi och lektor i interkultur.
Seminariet är ett så kallat satellitevenemang som arrangeras inom ramen för South Africa-Sweden University Forum (SASUF) forsknings- och innovationsvecka, vilken äger rum den 13–17 maj. Under innovationsveckan arrangeras ett flertal satellitevenemang med olika teman runt om på svenska universitet, flertalet hybrida, under den 13–14 maj.
– På interkulturella studier vid ýs universitet har vi ett pågående samarbete med universitetet i Johannesburg där vi undervisar och forskar tillsammans inom visuell kultur och interkulturell kommunikation, säger Staffan Löfving som ansvarar för evanemanget.
Seminariet fokuserar på samarbete kring avancerad utbildning och diskussioner om hur universiteten i ý och Johannesburg kan dra nytta av varandras kompetenser.
– Vi har bjudit in ansvariga för mastersprogram från universiteten i Lund, Göteborg, Ålborg och ý för att dela med sig av sina erfarenheter inom detta område, säger Staffan Löfving. Jag hoppas att vi ska lära av varandra om möjligheter till studier och undervisning över nationsgränserna, och att vi ska få höra hur andra har löst svårigheter som sådana här samarbeten medför.
Program och anmälan
Seminariet ”Visual Culture for Postgraduates: Master Programmes in Comparison and Collaboration” hålls tisdagen den 14 maj klockan 13.00–16.00 i Fryxellsalen och på Zoom. Evenemanget är kostnadsfritt och öppna för alla. Program och anmälan via länken nedan.
• Länk till program och anmälan för seminariet
•
South Africa-Sweden University Forum (SASUF) är ett samarbetsprojekt mellan 40 universitet i Sydafrika och Sverige under 2021–2024 som syftar till att stärka banden mellan Sverige och Sydafrika inom forskning, utbildning och innovation.